Zuid-Holland Korfbal Cup 2014 – 2015

De evaluaties over de 4e editie van de RTV Rijnmond Korfbal Cup zijn weer afgerond en de suggesties ter verbetering zijn verwerkt in een plan van aanpak voor de Jubileumeditie , de 5e RTV Rijnmond Korfbal Cup 2014/2015.

Alle betrokken partners te weten het Sportbedrijf Dordrecht, het KNKV met zowel het district Zuid-West als Competitiezaken Bondbureau en RTV Rijnmond hebben hun medewerkingen en betrokkenheid weer toegezegd.

Om het toernooi nog aantrekkelijker te maken hebben we besloten het deelnemersveld uit te breiden met clubs uit de regio Den Haag/Westland. Het gaat hierbij om 24 verenigingen in deze regio.

In samenwerking met RTV Rijnmond is Omroep West benaderd en zij haakten heel snel in om samen met RTV Rijnmond media partner te worden van de Zuid-Holland Korfbal Cup

logo-korfbalcup

Voor deze 1e editie van Zuid-Holland Korfbal Cup meldden zich 32 clubs aan , een record, die op dinsdag 11 november aan de eerste ronde begonnen.

De Halve Finales werden gespeeld bij HKV/Ons Eibernest en KCC Delta Logistiek. Beide locaties waren uitverkocht en uiteindelijk plaatsen KOAG D1, PKC/SWK D1, HKV/Ons Eibernest 1 en KCC Delta Logistiek 1 (na verlenging tegen PKC/SWK 1) zich voor de Finales die op 17 februari 2015 bij Sporting Delta werden verspeeld.

In een bomvolle Sporting Delta Hal kreeg de 1e Zuid-Holland Korfbal Cup, na twee spannende wedstrijd, twee onverwachte maar verdiende winnaars;

KOAG D1 won met 12 – 7 van PKC/SWK D1

En

HKV/Ons Eibernest 1 won met 19 – 18 van KCC Delta Logistiek 1

Onze mediapartners Omroep West en RTV Rijnmond pakten flink uit en besteden de dag na de Finales in een samenvatting van 15 minuten ruim aandacht aan de 1e Finales van de Zuid-Holland Korfbal Cup 2014/2015.